Lomalle Bulgariaan 2023

Oletko jo miettinyt mitä teet tänä vuonna lomalla? Oletko varaamassa matkaa jonnekin päin Eurooppaa, tai jopa pidemmälle? Oletko hakenut apua lomakassaan aikuisten onnenpelien kautta, vai oletko säästänyt arjen kustannuksista kuukausittain sivuun matkaa varten?

Matkakohteena Bulgaria

Bulgaria on monipuolinen lomakohde, joka tarjoaa kaikkea auringonpaisteesta ja hiekkarannoista vuoristomaisemiin ja historiallisiin kaupunkeihin. Tässä muutamia vinkkejä, jos suunnittelet lomaa Bulgariaan:

  1. Aurinkorannikko: Bulgarian Aurinkorannikko on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Alueella on myös paljon hotelleja, kauppoja, ravintoloita ja aktiviteetteja.
  2. Nessebar: Tämä historiallinen kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee lähellä Aurinkorannikkoa. Nessebarissa voit ihailla vanhoja kirkkoja, kapeita kujia ja merenrantanäkymiä.
  3. Veliko Tarnovo: Tämä vuoristokohde on Bulgarian vanhin kaupunki ja se sijaitsee upeissa maisemissa Yantra-joen laaksossa. Veliko Tarnovosta löytyy historiallisia linnoja, kapeita kujia ja kauniita puistoja.
  4. Plovdiv: Bulgarian toiseksi suurin kaupunki Plovdiv on toinen Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kuten antiikin teatteri, roomalainen stadion ja kauniit vanhat rakennukset.
  5. Pirin-vuori: Pirin-vuori on upea vuoristoalue, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin, hiihtoon ja lumilautailuun. Vuoristoalueella sijaitsee myös Banskon kylpyläkaupunki, joka on suosittu kohde talviurheilun ystäville.

Muista, että Bulgarian matkalla kannattaa tutustua myös paikalliseen ruokakulttuuriin, joka on vaikuttanut moniin muihin Balkanin maihin. Bulgariassa kannattaa maistaa esimerkiksi kebabia, shoppaa, moussakaa ja paikallisia juustoja.

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo on historiallinen kaupunki Pohjois-Bulgariassa, noin 240 kilometriä Sofiasta itään. Se sijaitsee Yantra-joen laaksossa, ympäröitynä upeilla kukkuloilla ja vanhoilla linnoituksilla. Kaupungin kapeat kujat ja portaat sekä useat näköalapaikat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupunkiin kävellen ja nauttia samalla sen kauneudesta.

Veliko Tarnovo tunnetaan erityisesti sen merkittävistä historiallisista ja kulttuurillisista nähtävyyksistä. Yksi tärkeimmistä kohteista on kaupungin keskiaikainen linnoitus Tsarevets, joka on entinen Bulgarian pääkaupunki. Linnoituksessa voi tutustua sen rikkaaseen historiaan ja nauttia upeista näkymistä kaupunkiin.

Lisäksi Veliko Tarnovossa on useita muita historiallisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi katedraali, vanha kaupunginosa ja useita museoita. Kaupungissa on myös monia viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Veliko Tarnovo on suosittu turistikohde, ja siellä on hyvät majoitusmahdollisuudet sekä useita erilaisia aktiviteetteja, kuten esimerkiksi vaellus, pyöräily ja melonta.

Alexander Nevsky kirkko

Alexander Nevsky -katedraali on Sofia, Bulgarian pääkaupungin keskustassa sijaitseva ortodoksinen kirkko. Se on yksi Bulgarian merkittävimmistä maamerkeistä ja suosituimmista turistinähtävyyksistä. Katedraali on rakennettu vuonna 1912 Bulgarian vapautumisen 25-vuotisjuhlan kunniaksi, ja se on nimetty Venäjän pyhimyksen Aleksanteri Nevskin mukaan. Katedraali on suunniteltu neobyzanttilaiseen tyyliin ja se on sisustettu kullatuin kupolein, freskomaalauksin ja mosaiikein. Se on myös yksi suurimmista ortodoksisista kirkoista maailmassa, ja sen tornit kohoavat yli 50 metrin korkeuteen. Katedraali on avoinna yleisölle, ja se on suosittu paikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

Koprivshtitsa

Koprivshtitsa on historiallinen kaupunki Bulgariassa, noin 100 kilometrin päässä Sofiasta. Kaupunki on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja kansallisista heräämisestä vuonna 1876, jolloin kaupungissa käytiin merkittävä taistelu Osmanien valtakuntaa vastaan. Koprivshtitsa on suosittu matkailukohde sen säilyneen historiallisen arkkitehtuurin, museoiden ja kulttuuritapahtumien vuoksi.