+358 10 327 4230 myynti@kettumarkkinointi.fi

Näitä ruokatuliaisia suomalaiset suosivat

Monet suomalaiset ovat kiinnostuneita ruoasta ja ruokaharrastuksesta nautitaan myös lomamatkalla. Tjäreborgin touko-kesäkuun vaihteessa toteutettaman kyselytutkimuksen tulosten perusteella näyttää siltä, että suomalaiset kokevat ruoan tärkeäksi osaksi lomaansa. 87,1 % kyseyyn vastanneista kokee paikallisen ruoan maistamisen tärkeäksi osaksi lomaansa. Lisäksi 45 % kyselyyn vastanneista kertoo valitsevansa hotellin maukkaan ja monipuolisen aamiaisen perusteella.

Suomalaisten lempiruokia lomamatkalla ovat esimerkiksi tuore, grillattu kala (36,3 %), paikalliset liharuoat (31,8 %) sekä kreikkalainen tsatsiki (26,1 %) ja espanjalaiset tapakset (23,4 %). Myös luomu- ja lähiruokaa arvostetaan, sillä 82,2 % kyselyyn vastanneista suomalaisista kokee tärkeäksi, että loman matkakohteessa, hotellissa sekä ravintoloissa on saatavilla luomu- ja lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

”Olemme tehneet paljon töitä voidaksemme vahvistaa paikallisen ruoan tarjontaa konseptihotelliemme ravintoloissa sekä aamiais-, lounas- ja illallisbuffeteissa. Pyrimme tarjomaan niin paljon paikallista sekä lähellä tuotettua ruokaa kuin mahdollista. Tänä vuonna olemme esimerkiksi suunnitelleet modernin kasvisruokalistan O.B.C.-hotelleihimme”, kertoo Lennart Kevdal, Tjäreborgin konseptihotellien Food & Beverage -tuotepäällikkö.

Suomalaiset tuovat lomamatkaltaan tuliaisiksi mieluiten mausteita, paikallista oliiviöljyä tai paikallista viiniä.

Lempiruoat lomamatkalla: Suosituimmat ruokatuliaiset:
1. Tuore, grillattu kala 36,3 % 1. Mausteet 50,3 %
2. Paikalliset liharuoat 31,8 % 2. Paikallinen oliiviöljy 44,3 %
3. Kreikkalainen tsatsiki 26,1 % 3. Paikallinen viini 41,1 %
4. Salaatit 26,1 % 4. Paikallinen alkoholi 25,3 %
5. Espanjalaiset tapakset 23,4 % 5. Paikalliset juustot 18,5 %
6. Kanaruoat 21,4 % 6. Paikallista likööriä 14,7 %
7. Pastaruoat 19,4 % 7. Oliiveja 11,6 %
8. Merenelävät 16,9 % 8. Pähkinöitä tai siemeniä 11 %
9. Thairuoka 15,8 % 9. Paikallisia kastikkeita 9,2 %
10. Pizza 14,8 % 10. Kakkuja tai muita leivonnaisia 7,7 %

(Vastaajat saivat valita kolme mieleisintään ruokaa sekä ruokatuliaista)

Lue lisää konseptihotelleistamme: https://www.tjareborg.fi/hotellit

*Asiakaskyselyyn vastasi 3 546 Tjäreborgin asiakaspaneeliin kuuluvaa henkilöä. Kysely suoritettiin 28.5.-3.6.2018. Asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt, eikä siihen kuuluminen edellytä Tjäreborgin asiakkuutta.