Matkalle alennuksien kautta

Ajat ovat muuttuneet. Tämä luonnollisesti liittyy aivan kaikkeen mutta myös siihen, miten matkoja nykyään markkinoidaan ja myydään kuluttajille ja matkaaville. Ennen ainoa vaihtoehto oli joko kävellä paikalliseen matkatoimistoon varaamaan matka tai mennä suoraan lentokentälle varaamaan paikka lentokoneeseen. Nykyään kuitenkin matkustajamäärät ovat kasvaneet ja matkatoimistot ovat pitkälti historiaa, tuli internet.

Siinä missä internet on pienentänyt maailmaa ja lisännyt kaikkialle perusmahdollisuuden päästä kiinni tietoon, on todellakin käynyt niin kuin lapsena sain lukea: tieto lisää tuskaa. Ennen kun tietoa ei ollut, päätökset olivat helppoja, koska ne piti tehdä sillä vajavaisella informaatiolla, mikä oli käytettävissä. Mutta jos tänäpäivänä haet vaikka tietoa Bulgarian matkailusta Googlesta saat yli 266 000 hakutulosta!

Alennussivusto matkailulle

Suomeen on avattu uusi alennuksia kokoava sivustoa nimenomaan matkailulle: www.matkat365.fi, sivusto kokoaa erilaisia alennuksia, alennuskoodeja ja matkatarjouksia erilaisissa categorioissa. Näitä ryhmiä ovat hotelli ja asuminen, matkatoimistot, matkailusivustot, lentoyhtiöt, autonvuokraus, elämyspalvelut, tapahtumat, tuotteet kuten aurinkolasit, kirjat, urheiluvarusteet, kauneustuotteet, vaatteet yms. Kaikenlaisia alennuskoodeja mitä mieleen tulee.

Bulgarian matkailu

Bulgarian matkailu on kehityksensä vielä alkutaipaleella. Maan lähihistoria on ollut sellainen, ettei maa ole ollut oikein avoin matkailulle. Tripadvisorin listauksissa maan suosituimmat paikat ovat pääkaupunki Sofia, Sunny Beach, Varna, Bansko, Plovdid sekä Sozopol. Bulgariassa on paljon nähtävää ja tämä sivusto on vielä aloitusvaiheessa, mutta toivottavasti tulevina kuukausina ja vuosina, sivustomme kehittyy sisältämään paljon tietoa ja kohteita Bulgariasta.

Bulgarian kohteista: Bansko

Talvi lähestyy ja tässä vaiheessa on hyvä tuoda lisätietoa tännekin Banskosta.

Hiljattain modernisoidusta Banskosta on tulossa suosikkikohde laskettelijoille, jotka etsivät sekä puuterilunta että vilkasta yöelämää eli muutakin kuin kaakaon hörppimistä takkatulen ääressä. Vaikka Bansko sopii erinomaisesti aloittelijoille, siellä on muutakin kuin lastenrinteitä. Hiihtokeskuksen punaiset rinteet pärjäävät vertailussa muille keskuksille ja laskeminen täyttä vauhtia valtavan korkeiden kuusien lomassa on sekä jännittävä että visuaalisesti upea kokemus. Vaikka Bansko on Bulgarian suurin laskettelukeskus, hiihtohisseissä on toisinaan tungosta.

https://www.banskoski.com/en

Banskon hiihtokausi alkaa joulukuun puolessavälissä ja jatkuu toukokuun loppuun saakka. Bulgarian runsaslumisimman hiihtokeskuksen rinteet sijaitsevat 1 700 metrin yläpuolella Pirinin kansallispuistossa ja vaikka aurinko lämmittää jatkuvasti, joutuvat laskijat tuskin koskaan kärsimään lumenpuutteesta, sillä hiihtokeskuksen modernien lumitykkien kantama yltää neljään viidennekseen rinteistä.

Pirinin vuoriston hiihtokeskuksen kehittämiseen on investoitu 2000-luvun alusta alkaen miljoonia euroja tasaisena virtana ja alueen kehitys jatkuu edelleen. Bansko alkaa vähitellen olemaan laadussa sellaisella tasolla, että se kykenee haastamaan Alppien tunnetumpia hiihtokeskuksia säilyttäen kuitenkin samalla Bulgarialle tyypillisen matalan hintatasonsa.

Banskon pikkukylä on vasta viime vuosina noussut nopeasti maailmankartalle hiihtokeskuksen kehityksen ja suurten investointien vuoksi. Alueella on kuitenkin ollut asutusta jo tuhansien vuosien ajan ennen sitä, eikä pikkukylän oma kulttuuri ole muutamassa vuodessa huuhtoutunut suuren maailman tieltä minnekään, vaan moderni ja muinainen paiskaavat Banskossa sujuvasti kättä. Kylästä löytyy nykyään niin moderneja discoja kuin 500-vuotta vanhoja rakennuksia ja paikallisesta historiasta kiinnostuneille vielä tämän lisäksi muutamia museoita. Tripadvisorista löytyy lähes 30 000 arvostelua Banskosta.